Ga naar hoofdinhoud

European Darts Championship live: Michael van Gerwen wint de finale

UPDATES

Finale European Championship 2014: Michael van Gerwen wint van Terry Jenkins

Michael van Gerwen heeft de finale van het European Championship Darts met 11-6 van Terry Jenkins gewonnen en kan een bedrag van 55.000 pond op zijn rekening bijschrijven. Voor de laatste leg had Van Gerwen 11 darts nodig. Jenkins verloor voor de negende keer een finale.

Michael van Gerwen won in de halve finale van Raymond van Barneveld met 11-6.

Terry Jenkins wint met 11-8 van Mervyn King

Terry Jenkins heeft de eerste finale plek gehaald. Nu mogen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld bepalen wie zijn tegenstander wordt.

Halve finale Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft de halve finale EK darts 2014 bereikt door te finishen met een check out van 144.
Michael van Gerwen heeft met 10 -5 gewonnen van Dave Chisnall.

Darts, Europees Kampioenschap in Mulheim. Zondag vanaf 13:45 uur trachten drie Nederlandse darters door te stoten naar de halve finale en eindstrijd van het EK Darts in het Duitse Mulheim. Michael van Gerwen speelt tegen Dave Chisnall, Raymond van Barneveld tegen Peter Wright en Jelle Klaasen treft Mervyn King.

Phil Taylor redt het niet tegen Stephen Bunting

Zo ongeveer alle gebruikelijke toppers zijn doorgedrongen tot de laatste acht van dit toernooi. De opvallendste afwezige is Phil Taylor, die het zaterdagavond net niet redde tegen Stephen Bunting: 9-10. Beide darters behaalden een gemiddelde van over de honderd en bereikten ook heel behoorlijke uitgooipercentages (negen uit zestien bij Taylor, tien uit 21 bij Bunting), maar het knock-out systeem houdt nu eenmaal in dat per match slechts één darter door mag stromen.

Raymond van Barneveld wint van Vincent van der Voort

Barney was verantwoordelijk voor de uitschakeling van landgenoot Vincent van der Voort. De Hagenaar pakte de eerste drie legs maar liet de snel werpende Van der Voort terugkomen tot 4-4. Barney kwam met een veertiendarter op 5-4 en gaf vanaf dat moment de voorsprong niet meer uit handen en won uiteindelijk met 10-7.

Michael van Gerwen – Dave Chisnall

In zijn achtste finale slaagde Van Gerwen, winnaar PDC WK Darts, er niet om om een comfortabele marge op te bouwen tegen Brendan Dolan. Het gemiddelde van Mighty Mike kwam uit op 103,3 per drie pijlen en dat is een machtige score waarmee hij normaliter tegenstanders weg kan blazen. Het uitgooien ging veel moeizamer en de Brabander greep slechts 27% van de kansen die hij had op het afmaken van een leg (tien uit 36).

In de kwartfinale treft Van Gerwen de Engelsman Chisnall, die scherper was in uitgooien in zijn match tegen Ian White, maar wel een lager gemiddelde produceerde (96,7). White stond 2-4, 5-7 en 7-9 voor maar toen kwamen er in Chisnall krachten los die hij ook tegen Van Gerwen nodig zal hebben. Hij won drie legs op rij waaronder een via een veertiendarter en de laatste leg via een twaalfdarter.

“Ik maakte het lastig voor mezelf, vooral in het begin van de partij”, zei Van Gerwen schuldbewust. “Het scoren ging prima, dubbels raken wat minder. Ik had 6-0 voor kunnen staan maar stond 4-6 achter.”

Kwartfinales EK Darts 2014, 13:45 tot 18:00 uur

  • Mervyn King v Jelle Klaasen
  • Stephen Bunting v Terry Jenkins
  • Michael van Gerwen v Dave Chisnall
  • Raymond van Barneveld v Peter Wright

De halve finales en finale European Championship Darts zijn in de avond van 19:45 tot middernacht.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top