Ga naar hoofdinhoud

Jeffrey de Graaf kwartfinale BDO World Trophy Darts 2014 tegen Wilson

BDO World Trophy Darts 2014 – darten. In Blackpool werd gisteren voor de derde dag op rij gespeeld om de BDO World Trophy. De dag begon met zes Nederlanders en aan het einde van de dag was alleen Jeffrey de Graaf nog over.

Sharon Prins en Aileen de Graaf speelden allebei ijzersterk maar kwamen net tekort in de decider, net als Rick Hofstra die net tekort kwam om de favoriet, James Wilson, naar huis te sturen. Jan Dekker en Remco van Eijden verloren beide met 7-4 van respectievelijk Martin Adams en Ross Montgomery.

Sharon Prins verslaat bijna wereldkampioene

Drievoudig wereldkampioene Anastasia Dobromyslova kwam eenvoudig 3-0 voor te staan in haar strijd tegen Sharon Prins, maar de Zoetermeerse vocht zich terug naar 3-3. De Russische pakte de volgende leg en weer kon Prins de stand gelijk trekken. Een beslisser dus en daarin kan Anastasia Dobromyslova als eerste uit en wint met 5-4.

Aileen de Graaf speelde tegen Fallon Sherrock en ook voor deze tweede Nederlandse dame aan de oche werd het een spannende wedstrijd die uitliep op een beslisser – en ook daar was het de tegenstandster die het eerste tot 5-4 kwam.

Remco van Eijden en Jan Dekker

Remco van Eijden kon zijn briljante vorm van de eerste BDO World Trophy dag evenmin vasthouden. Hij speelde tegen ‘the Boss, Ross Montgomery. De Schot was met 7-4 duidelijk de sterkste.

Jan Dekker werd uitgeschakeld door Martin Adams die daarmee de rekening vereffende voor zijn uitschakeling door Double Dekker op de Lakeside. Wolfie zat ook nog dicht tegen een negendarter aan maar miste de dubbel twaalf. (Op de PDC UK Open Darts Qualifier 1 die vrijdag in Engeland werd gespeeld, werden drie negendarters gegooid: Terry Jenkins, Dave Chisnall en David Ladley.)

Jeffrey de Graaf en Rick Hofstra

Jeffrey de Graaf is de enige van de zes Nederlanders die door is naar de kwartfinale van de BDO World Trophy. Hij speelde tegen Dave Prins die hij in een beslissende set uitschakelde met 7-6.

Rick Hofstra speelde tegen de man die favoriet is om het toernooi te winnen: James Wilson. Dan heb je vreselijke pech bij de loting en als je de wedstrijd dan ook nog eens op een decider kunt laten aankomen die je dan verliest, dan heb je dubbel pech. Wilson won met 7-6.

Uitslagen BDO World Trophy Darts 2014

zaterdag 8 februari 2014
tweede ronde heren en kwartfinales dames

Deta Hedman v Irina Armstrong 3-5
Alan Norris v Jim Williams 7-3
Gary Robson v Jim Widmayer 7-1
Anastasia Dobromyslova v Sharon Prins 5-4
Remco Van Eijden v Ross Montgomery 4-7
Martin Adams v Jan Dekker 7-4
Fallon Sherrock v Aileen De Graaf 5-4
Karel Sedlacek v Paul Jennings 2-7
Scott Mitchell v Darryl Fitton 7-2
Lisa Ashton v Dee Bateman 5-1
Jeffrey De Graaf v Dave Prins 7-6
Rick Hofstra v James Wilson 6-7

De Graaf tegen James Wilson

Vandaag worden de kwartfinales van de BDO World Trophy heren gespeeld, en voor de dames en de heren de halve finales en de finale zelf. Met daarin één Nederlander: Jeffrey de Graaf. Hij speelt tegen favoriet James Wilson. Hopelijk heeft hij meer geluk dan Hofstra. Als hij de halve finale haalt, speelt hij daarin tegen de winnaar van de partij Paul Jennings v Scott Mitchell.

Programma BDO World Trophy

zondag 9 februari 2014
14:00 – QF Alan Norris v Gary Robson
15:00 – SF Irina Armstrong v Anastasia Dobromyslova
15:30 – QF Ross Montgomery v Martin Adams
16:30 – QF Paul Jennings v Scott Mitchell
17:30 – SF Fallon Sherrock v Lisa Ashton
18:00 – QF Jeffrey de Graaf v James Wilson

Avondprogramma
19:00 – Eerste Halve Finale Heren l
20:00 – Tweede Halve Finale Heren
21:00 – Finale Dames
21:40 – Finale Heren

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top