Ga naar hoofdinhoud

Jan Dekker verliest – Winstanley finale

Jan Dekker is niet door naar de finale van het Lakeside. In de halve finale van het BDO WK darts moest hij het onderspit delven tegen de Engelsman Dean Winstantley. De 29-jarige Winstanley speelt in de finale tegen titelverdediger Martin Adams.

De 20-jarige Jan Dekker heeft de halve finale van het Lakeside verloren van de als derde geplaatste Dean Winstanley. Hij verloor de halve finales van het BDO WK Darts met 2-6 van Dean Winstanley. In de finale in Frimley Green mag hij het opnemen tegen titelverdediger Martin Adams, die zijn partij eerder op de dag tegen Martin Phillips won.

Jan Dekker ging lekker van start en pakte de eerste set. Dean Winstanley sloeg hard terug, die pakte de volgende drie sets. Niet zonder tegenstand overigens, want Dekker zat goed in de wedstrijd. Tijdens deze 3 sets kwam hij steeds terug, maar Winstanley was hem te snel af. In de vijfde set leek het tij zich te keren. Dekker won de eerste twee legs. De derde set en de vierde – met een 85-finish – gingen naar Winstanley en de stand was weer gelijk. De vijfde beslissende Leg was voor Jan Deker, eerst mistte hij zijn D16, maar kon het in de volgende beurt afmaken. In sets is de stand nu 2-3. Dekker leek terug te komen.

Daarna leek de vermoeidheid bij Jan Dekker toe te slaan. Na de titanenstrijd een dag eerder in de kwartfinale tegen Garry Thompson waar hij een ongelofelijk knappe comeback maakte. Hiermee oogstte Dekker enorm veel bewondering en zijn naam is gevestigd in de internationale dartswereld. De 20-jarige was met kramp in de schouder opgestaan. De kracht om zo’n terugkomst te herhalen was er gewoon niet meer. Dekker mistte teveel dubbels. De zesde set gaat dan ook vrij eenvoudig met 3-1 naar Winstanley, evenals de zevende set.

De stand is nu 5-2 en Winstanley is nog één set verwijderd van de finale…

In set acht pakt Winstanley de eerste twee sets. Jan komt terug naar 2-2. De beslissende set gaat echter naar Winstanley die uitgooit met een D20 en is door naar de finale van het Lakeside 2011.

Lakeside Finale 2011, Zondag 9 Januari

  • 18:45 Martin Adams – Dean Winstanley
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top