Ga naar hoofdinhoud

James Wilson wint eerste BDO World Trophy Darts 2014 titel

BDO World Trophy Darts 2014 – darten. James Wilson heeft gisteren de finale van het eerste BDO World Trophy Darts toernooi gewonnen. In de finale versloeg hij Ross Montgomery met 13-11. Bij de dames won Anastasia Dobromyslova. Jeffrey de Graaf strandde in de kwartfinale waarin hij een luxe voorsprong uit handen gaf aan James Wilson.

Halve finales dames

De dames begonnen gisteren met de halve finales. In de eerste daarvan speelde drievoudig Lakeside-kampioen Anastasia Dobromyslova tegen Irina Armstrong. Anastasia Dobromyslova won de wedstrijd met een spectaculaire uitgooi van 160. Lisa Ashton speelde in de andere halve finale tegen de 19-jarige Fallon Sherrock. Ashton won met 6-1.

Finale dames Dobromyslova – Ashton

Anastasia Dobromyslova speelde tegen Lisa Ashton. De Russische kwam snel op voorsprong met 5-3 en Ashton vocht zich terug naar 5-6. Bij 7-7 is de stand weer gelijk. Dobromyslova pakt de daaropvolgende legs voor 9-7 en is kampioene van de eerste editie van de BDO World Darts Trophy.

Kwartfinales heren

Bij de heren werd er begonnen met de kwartfinales van de inaugurele BDO World Trophy Darts. Lakeside-finalist Alan Norris speelde als eerste tegen Gary Robson in een wedstrijd waarin het leek dat beide spelers het snelheidsrecord darten wilden breken. Robson haalde een gemiddelde van bijna 100 en won met 10-5.

Martin ‘Wolfie’ Adams speelde tegen de Ross ‘The Boss’ Montgomery. Eerst gaan de mannen gelijk op maar Montgomery loopt vijf sets uit. Adams herstelt maar onvoldoende. Montgomery wint met 10-8.

Paul Jennings speelde tegen Scott Mitchell en begon sterk door meteen de eerste drie legs op te eisen. Mitchell vecht zich terug naar 4-4 en daarna blijven ze in evenwicht tot 8-8. De volgende leg is voor ‘Jenno’ en Mitchell verzuimt de stand weer gelijk te trekken. Jennings wint met 10-8.

Jeffrey de Graaf

Jeffrey de Graaf had de pech tegen de favoriet te moeten spelen in zijn kwartfinale. Aanvankelijk gaat het geweldig voor de jonge Noord-Hollander die met een gemiddelde van 106 op een 5-1 voorsprong komt. Wilson ontketent, pakt de volgende drie legs met overmacht maar De Graaf weet zijn voorsprong vast te houden tot 7-5, waarna Wilson de stand gelijk trekt op 7-7 en verder uitbouwt naar 7-9. De Graaf komt terug tot 8-9 maar Wilson is sneller in de volgende en maakt het af op 8-10.

Halve finales

Gary Robson tegen Ross Montgomery was een van de spannendste duels op de BDO World Trophy. Robson komt aanvankelijk op een 7-3 voorsprong maar geeft die gaandeweg steeds meer uit handen. Het wordt 10-10 en in de decider weet Montgomery aan het langste eind te trekken voor de eindstand 10-11.

Paul Jennings en James Wilson gaan in de eerste legs nog gelijk op en er staat 2-2 op het scorebord. Dan is het op voor Jennings en Wilson stoor in een keer door naar de 2-10 overwinning die hem in de finale brengt.

James Wilson – Ross Montgomery

In die finale treft James Wilson dus de Schot Ross Montgomery die een week geleden zegevierde op de Dutch Open. Wilson blijkt net iets sterker te zij en gedurende de hele wedstrijd houdt hij het initiatief. Montgomery komt gelijk bij 7-7 en iets later bij 10-10 en ook 11-11. Maar Wilson pakt de volgende leg en Montgomery heeft geen antwoord. Wilson gooit uit op tops en is de eerste BDO World Darts Trophy-kampioen in de geschiedenis.

Advertorial

888 Poker

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top