skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

James Wade – Raymond van Barneveld live stream Premier League Darts

Darten – Premier League of Darts. In de voorlaatste ronde van de Premier League Darts kan Raymond van Barneveld zich plaatsen voor de play-offs van 21 mei. Barney treft James Wade. Koploper Michael van Gerwen speelt een veredelde oefenpartij tegen Adrian Lewis.

Premier League of Darts live: Wade – Van Barneveld

Na veertien van de zestien speelronden in de reguliere competitie hebben Michael van Gerwen en Dave Chisnall reeds een plekje geboekt bij de laatste vier. De twee overblijvende startbewijzen worden verdeeld tussen Raymond van Barneveld, wereldkampioen Gary Anderson en vice-wereldkampioen Phil Taylor.

Laatstgenoemde heeft dertien punten terwijl Barney en Anderson op zestien staan. Winst is voor Raymond van Barneveld dus voldoende om definitief Taylor achter zich te laten. Wade heeft elf punten en wacht al zes matches in de Premier League Darts op een overwinning. Het contrast met Barney is groot, want de titelhouder heeft juist vijf partijen achter elkaar gewonnen. En hij deed dat tegen louter de topspelers: Phil Taylor, Michael van Gerwen, Dave Chisnall, Gary Anderson en Adrian Lewis.

Plankenkoorts James Wade

Afgelopen weekend was Barney niet zo bij de les tijdens het vloertoernooi Players Championship, waarvan drie edities na elkaar werden gehouden. Van Barneveld had behoefte aan rust en trok zich na twee rappe uitschakelingen terug voor de derde dag. James “The Machine” Wade bereikte juist twee finales en wierp vrijdag tegen Van Gerwen zelfs een negendarter. Overigens won Mighty Mike de eindstrijd toch nog met 6-5.

Kennelijk heeft James Wade last van plankenkoorts. Tijdens de kleinere evenementen in het weekend zijn er geen camera’s present, is het prijzengeld lager en vinden er meerdere potjes tegelijk plaats, zodat de sfeer weel informeler is. Maar in de Premier League of Darts wil het niet lukken en kreeg hij van de acht resterende deelnemers de meeste legs tegen (tachtig).

Adrian Lewis – Michael Van Gerwen

Wat is het belang van deze confrontatie voor de betrokkenen? Van Gerwen trok zich zondag terug van het Players Championship 8, Wade bereikte tijdens de driedaagse twee finales en één kwartfinale. Misschien motiveert het Mighty Mike dat een zege garandeert dat hij voor het derde jaar op rij de reguliere fase van de Premier League afsluit als koploper.

Adrian Lewis heeft slechts één van de veertien recente clashes met Van Gerwen naar zich toe getrokken. Hij heeft van het achttal darters het minste aantal legs gewonnen: 66. Van Gerwen heeft een superieur saldo van 90-58.

Programma Premier League of Darts

donderdag 7 mei 2015

Dave Chisnall – Stephen Bunting
Adrian Lewis – Michael Van Gerwen
James Wade – Raymond Van Barneveld
Phil Taylor – Gary Anderson

Back To Top