Ga naar hoofdinhoud

Grand Slam of Darts uitslagen: Van Gerwen tegen Kim Huybrechts 5-1

UPDATE – Uitslagen darten. Gisteren heeft Dave Chisnall zich met een geweldige negen-darter weten te kwalificeren voor de knock out fase van de Grand Slam of Darts 2015. Andy Fordham won zijn eerste ‘tv-wedstrijd’ in meer dan tien jaar.

Michael van Gerwen versloeg gisteren Kim Huybrechts met 5-1 en Raymond van Barneveld verloor het 5-3 van Gary Anderson. Vanavond speelt Barney in de laatste wedstrijd van de dag tegen Larry Butler. Zie onderaan alle darts uitslagen van gisteren.

Grand Slam of Darts 2015. Zondag speelt Michael van Gerwen in de Grand Slam of Darts tegen Kim Huybrechts. De titelfavoriet ging zaterdag optimaal van start en versloeg Mark Oosterhuis met 5-0. Raymond van Barneveld treft in de tweede speelronde wereldkampioen Gary Anderson.
Zie onderaan het programma voor vandaag en de groepsindeling.

Grand Slam of Darts

In de groepsfase van de Grand Slam of Darts in het Engelse Wolverhampton zijn de 32 deelnemers ondergebracht in acht groepen. De nummers een en twee gaan door naar de knock-out fase. Van Gerwen is door zijn klinkende zege al vrij zeker van kwalificatie, terwijl ook Barney de perfecte score 5-0 behaalde tegen Andy Boulton.

Jelle Klaasen door Michel van der Horst verliest

Niet alle Nederlanders hadden op de openingsdag van dit gecombineerde PDC & BDO toernooi succes. Michel van der Horst struikelde over James Wade (5-3), maar Jelle Klaasen redde het wel net tegen de voormalige topper Steve Beaton (5-4). Iedereen speelt zondag zijn tweede match.

Michael van Gerwen – Kim Huybrechts

Circa 23:00 uur speelt Mighty Make tegen Kim Huybrechts, nu al de beste darter die België ooit voortbracht. Momenteel kan Van Gerwen zich nog niet de succesvolste Nederlandse darter ooit noemen, al lijkt het er wel op, dat hij over een paar jaar een mooier palmares zal hebben dan Van Barneveld.

Huybrechts versloeg in zijn eerste partij Steve West met 5-2. De Belg beleeft een solide jaar, met als een van de hoogtepunten dat hij deel mocht nemen aan de competitie Premier League Darts, maar toch kan niet worden gezegd dat hij structurele progressie heeft geboekt. Het blijft een spelers van ups en downs, wat overigens geen aanklacht is, want dat kenmerkt zo ongeveer alle spelers minus de absolute top. Een probleem voor The Hurricane is dat Mighty Mike er daar een van is.

Van Gerwen wierp tegen Oosterhuis bijvoorbeeld een gemiddelde van 103. En dat terwijl hij dat helemaal niet hoefde te doen, want de debutant speelde dramatisch slecht en zou ook nog verliezen als bij de Brabander een oog zou worden afgeplakt. Voor Huybrechts komen zulke moyennes nog niet vanzelf. Maar dit is een “best of nine legs” wedstrijd en dat moet de flitsende Belg wat beter liggen dan een lange partij.

Gary Anderson – Raymond van Barneveld

De Schot Anderson en de Hagenaar Van Barneveld sluiten rond 17:30 de middagsessie af. Barney won het evenement drie jaar geleden en is dat nog lang niet vergeten. “De andere spelers weten dat als ze tegen mij spelen, zeker in een toernooi als de Grand Slam of Darts, dat ik er zal staan”, waarschuwt hij. Dat vertrouwen komt deels doordat hij sinds september harder is gaan trainen. “Mijn dag bestaat weer uit vaste patronen: meditatie, keihard trainen, lunchen en weer trainen”, legt hij uit.

Anderson kiest dit jaar zijn momenten om uit te blinken en staat er dan ook echt. Dit toernooi lijkt een mooi moment voor The Flying Scotsman om zijn befaamde liefdesband met de triple twintig aan te halen. Het wordt hun vijfde ontmoeting van dit jaar en de stand staat nu gelijk.

Uitslagen Grand Slam of Darts

Zondag 8 november 2015

Groepen E-H, tweede wedstrijd
Keegan Brown 5-4 Michel van der Horst
Rowby-John Rodriguez 5-2 Martin Phillips
Andy Boulton 4-5 Larry Butler
Terry Jenkins 5-0 Geert De Vos
Robert Thornton 5-2 Jonny Clayton
Phil Taylor 5-2 Robbie Green
James Wade 5-1 Mark Webster
Gary Anderson 5-3 Raymond van Barneveld

Groepen A-D, tweede wedstrijd
Steve West 5-0 Mark Oosterhuis
Ian White 2-5 Steve Beaton
Wayne Jones 3-5 Andy Fordham
Mervyn King 5-2 Scott Mitchell
Adrian Lewis 3-5 Michael Smith
Michael van Gerwen 5-1 Kim Huybrechts
Jelle Klaasen 4-5 Martin Adams
Peter Wright 2-5 Dave Chisnall

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top