Ga naar hoofdinhoud

Gokfraude bij BDO WK Darts wedstrijd Van der Wiel tegen Prins

De eerste wedstrijd die op het BDO WK Darts in Lakeside werd gespeeld ging tussen Dave Prins en onze eigen Willy van der Wiel. En precies die wedstrijd wordt nu onderzocht door de Britse gokpolitie omdat het er op lijkt dat er gerommeld is met de uitslag van die eerste partij.

Er werd namelijk veel vaker ingezet op deze wedstrijd dan op andere wedstrijden, plus dat er enorme bedragen werd ingezet op ‘correcte score’ weddenschappen voor de uitslagen 3-0 en 3-1 winst voor Willy van der Wiel. Door de ongebruikelijke aantallen weddenschappen begonnen er alarmbellen te rinkelen in het gokwezen.

‘Match fixing’ is wanneer spelers worden omgekocht door een goksyndicaat om de wedstrijd te laten eindigen in een bepaalde uitslag. In het verre Oosten is dit een groot probleem en één van de belangrijkste redenen waarom topvoetballers totaal niet happig zijn om bij Aziatische clubs te gaan spelen. Match fixing kost wedkantoren een hoop geld.

De regels waaraan wedkantoren moeten voldoen zijn streng en als ze zichzelf zouden inlaten met fraude zou dat leiden tot het verlies van hun licenties. Ook voor sporters gelden strenge regels. De BDO kan omgekochte spelers een flinke boete opleggen van tienduizend pond en ze zelfs voor de rest van hun leven uitsluiten van deelname aan dartstoernooien. Bovendien riskeren spelers een behoorlijke gevangenisstraf als ze worden betrapt op betrokkenheid bij match fixing.

De toezichthouders van het Britse gokwezen zijn direct op de hoogte gebracht door de wedkantoren, en de meeste betalen deze verdachte weddenschappen voorlopig niet uit.

De verdenking ligt in eerste plaats op Dave Prins want die zou Willy van der Wiel bewust hebben moeten laten winnen om tot de gewraakte uitslag te komen. Prins liet de Britse krant The Daily Star al weten dat hij nergens van weet en gewoon heeft gespeeld met de intentie om te winnen. Inmiddels heeft de BDO dartersbond laten weten de zaak hoog op te nemen en een onderzoek te starten. Wordt vervolgd.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top