Voorspellingen US Darts Masters 2018: Michael van Gerwen in topvorm

Voorspellingen US Darts Masters 2018
Michael van Gerwen

Vrijdag 6 juli gaan de US Darts Masters van start. Acht toppers van de PDC nemen het op tegen acht Noord-Amerikaanse darters. Daardoor krijgt het evenement in Mandalay Bay, Las Vegas, het karakter van Europa tegen Amerika, want al die PDC-mannen zijn toevallig Europeanen. Al zijn niet alle acht opponenten Amerikanen: liefst vijf Canadezen knokten zich naar het hoofdtoernooi.

Wedden US Darts Masters 2018

Michael van Gerwen voert de plaatsingslijst aan en hij krijgt gezelschap van PDC-collega’s Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Daryl Gurney, Gerwyn Price, Michael Smith en James Wade. Zij worden stuk voor stuk gekoppeld aan de acht Noord-Amerikanen, zodat er een kans is dat in de kwartfinale alleen nog het achttal van de PDC over is.

Maar wie weet kan DJ Sayre, John Norman, Jeff Smith, Danny Lauby, Joseph Huffman, David Cameron, Dawson Murschell of Ross Snook voor een verrassing zorgen.

Eerste ronde

Wedden op Darts GettyIn de eerste ronde van de US Darts Masters gaat het om best of 11 legs, in de kwartfinale en daaropvolgende rondes best of 15. Het toernooi is onderdeel van de World Series of Darts dat als voornaamste doel heeft de dartssport wereldwijd te populariseren.

De eerste halte van de serie was Duitsland (waar Mensur Suljovic de titel greep) en na deze tweede stop volgen ook nog China, driemaal Australië en Oostenrijk. Per toernooi ligt er voor de winnaar 20.000 Britse pond klaar.

Michael van Gerwen in topvorm

Vorig jaar greep Mighty Mike de titel in Las Vegas door in de finale Daryl Gurney met 8-6 terug te wijzen. Op weg naar de finale van de US Darts Masters stond de Brabander toen slechts één leg af. En het zou niemand verbazen als de tweevoudig wereldkampioen darten weer als een bulldozer naar de eindstreep trekt.

Tijdens de bijeenkomst in Hamburg in het kader van de European Tour was Van Gerwen weer in een meedogenloze bui. Zaterdag wierp hij zelfs een negendarter, de eerste op de European Tour sinds 2013. Natuurlijk pakte hij ook gelijk de titel even mee.

Favorieten bookmakers

In de vijf partijen die Van Gerwen afgelopen weekend speelde werd hij geen enkele keer bedreigd. Al zijn vijf gemiddeldes belandden in de top tien van hoogste gemiddeldes van het toernooi en de hele topdrie bestond uit zijn beste drie moyennes (met 105,2 als piek). Kortom, hij is nog steeds ‘the man to beat’.

Wedden op darts? Inzetten op winst van Mighty Mike levert je bij de bookmakers ondanks zijn grote favorietenrol toch nog 1.53 x je inleg op. Een zege van Gary Anderson of Peter Wright noteert 7.00.