Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK Darts 2015 live stream: Michael van Gerwen verdedigt titel

EK Darts 2015. Vanaf vandaag verdedigt Michael van Gerwen zijn titel bij het European Darts Championships in Hasselt, België. Het is voor het eerst dat dartsbond PDC een tv-toernooi organiseert in België.

EK Darts 2015

In de Ethias Arena te Hasselt zullen 32 topspelers aan de oche verschijnen, in de hoop een flinke greep te kunnen doen in de prijzenpot van 300.000 Britse pond. De finale is op zondag. In 2014, toen het EK Darten plaatsvond in Duitsland, versloeg Michael van Gerwen in de finale Terry Jenkins met 11-4. ’s Werelds nummer één heeft in 2015 al veertien titels gewonnen.

De grootste uitdagers van Mighty Mike zijn (uiteraard) Phil Taylor, die viermaal het European Darts Championships won, wereldkampioen Gary Anderson en oud-winnaar Adrian Lewis (2013) ook. Andere Nederlandse darters in Hasselt zijn Vincent van der Voort, Jelle Klaassen, Benito van der Pas, Raymond van Barneveld, Christian Kist, Dirk van Duijvenbode en Jeffrey de Zwaan.

Michael van Gerwen – Jeffrey de Zwaan

In de eerste ronde treft de titelverdediger de debutant Jeffrey de Zwaan. De openingsronde is een best of eleven legs partij, waarbij zes legs dus volstaan om de volgende ronde te bereiken. Michael van Gerwen won vorig jaar voor het eerst het EK. “Dat was heel bijzonder voor me”, zegt Van Gerwen,”vooral ook omdat ik een negendarter wierp. Ik hoop dit jaar weer zulke hoogtepunten te beleven.”

Ook De Zwaan heeft al eens een negendarter uit de mouw geschud. De tiener speelt dit jaar kleinere toernooien via zijn PDC Tour Card. Deze maand heeft hij slechts twee PDC-partijen gespeeld, wat hem wel een knappe overwinning opleverde op Rowby-John Rodriguez, vice-wereldkampioen bij de jeugd. Van Gerwen zagen we het laatst in de finale van de Darts Grand Prix, die hij verloor van Mensur Suljovic.

Jelle Klaasen – Raymond van Barneveld

Weer een Nederlands onderonsje, ditmaal een reprise van de beruchte Lakeside-finale in 2006. Raymond van Barneveld is samen met Phil Taylor de nestor van het veld en hij begint ook te bromberen als een opa. “Het niveau is de laatste jaren erg gestegen. Laatst had ik een gemiddelde van 111 en wierp ik acht keer een score van 180, maar toch verloor ik met 6-2”, verwijst hij naar de match tegen Joe Cullen op de Darts Grand Prix. “Leg dat eens uit: goed spelen en met lege handen achterblijven.”

Programma EK Darts 2015

Vrijdag 30 oktober, eerste ronde
13:45 – 18:00

Cristo Reyes – Max Hopp
Christian Kist – Rowby-John Rodriguez
Simon Whitlock – Magnus Caris
Justin Pipe – Dirk van Duijvenbode
Michael Smith – Gerwyn Price
Ian White – Stephen Bunting
Robert Thornton – John Henderson
Peter Wright – Alan Norris

20:00 tot 00:00

Adrian Lewis – Benito van de Pas
Mensur Suljovic – Dave Chisnall
James Wade – Terry Jenkins
Gary Anderson – Brendan Dolan
Jelle Klaasen – Raymond van Barneveld
Phil Taylor – Vincent van der Voort
Michael van Gerwen – Jeffrey de Zwaan
Kim Huybrechts – Mervyn King

Back To Top