Ga naar hoofdinhoud

Dutch Darts Masters: Voornhout verslaat Van Barneveld

Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Christian Kist en Kevin Voornhout hebben zich gisteren geplaatst voor de Dutch Darts Masters. Voornhout plaatste zich door Raymond van Barneveld te verslaan. Het Dutch Masters Dartstoernooi begint a.s. vrijdag 14 februari.

Raymond van Barneveld verliest van Voornhout

Gisteren werden de kwalificaties gespeeld voor de Nederlanders die zich nog niet direct hadden geplaatst voor de Dutch Masters, Zij streden om één van de vier tickets die klaarliggen voor de ‘host nation’ van het tweede European Tour Darts event van 2014.

Zestien spelers van de PDC, waaronder Michael van Gerwen, hebben zich al direct geplaatst. Raymond van Barneveld viel niet binnen die groep en moest dus via de qualifier een ticket bemachtigen. Hij kreeg te maken met Kevin Voornhout en dat leverde een spannende wedstrijd op die uitliep op een decider leg die met 6-5 werd gewonnen door Voornhout.

Uitslagen kwalificatie Dutch Darts Masters

  • Jelle Klaasen 6-4 Sven van Dun
  • Raymond van Barneveld 5-6 Kevin Voornhout
  • Leon de Geus 2-6 Christian Kist
  • Vincent van der Voort 6-2 Gino Vos

Euro Tour Dartstoernooi

De Dutch Darts Masters is het tweede Euro Tour Dartstoernooi op de kalender van 2014. Het toernooi vindt plaats in de NH Koningshof te Veldhoven en begint op vrijdag 14 februari en de finales worden op zondag 16 februari gespeeld.

Afgelopen jaar werd het toernooi gewonnen door de Belg Kim Huybrechts. Hij is er dit jaar ook weer bij, en broer Ronny moet zich morgen, op donderdag 13 februari, zien te kwalificeren. Dan zijn alle niet-Nederlanders aan de beurt om een ticket in de wacht te slepen. Er liggen er acht van klaar. Behalve Ronny Huijbrechts spelen de beste darters van het Europese vasteland tegen elkaar.

Een twintigtal Engelse spelers plaatsten zich al via de UK Qualifier in Wigan op 19 januari j.l., waaronder Dean Winstanley, Stuart Kellett, Richie Burnett, Terry Jenkins, Mark Webster en Kevin Painter zich donderdag moeten bewijzen.

De zestien spelers die zich al direct hadden geplaatst via de PDC Pro Tour Order of Merit zijn: Michael van Gerwen, Dave Chisnall, Peter Wright, Brendan Dolan, Kim Huybrechts, Jamie Caven. Steve Beaton, Wes Newton, Simon Whitlock, Mervyn King, Ian White, John Part, Paul Nicholson, Gary Anderson, Adrian Lewis en Kevin Painter.

Jelle Klaasen speelt zijn eerste wedstrijd tegen Terry Jenkins. Kevin Voornhout weet pas donderdag tegen wie hij zijn eerste match speelt, want dat wordt de derde Europese qualifer en Christian Kist speelt tegen European qualifier nº 7. Vincent van der Voort speelt zijn eerste partij tegen Michael Barnard.

Michael van Gerwen is favoriet om deze editie van de Dutch Masters te winnen. Hij is de enige die zich al heeft geplaatst en komt pas een ronde later in actie. Hij speelt zijn eerste partij tegen de winnaar van de wedstrijd Steve Maish v David Pallett.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top