Ga naar hoofdinhoud

Christiaan Kist walst halve finale BDO WK Darts Lakeside binnen

Christiaan Kist heeft als tweede Nederlander de halve finales van het Lakeside BDO WK darten bereikt. Een dag eerder bereikte Wesley Harms de halve finale al. De kans op een ‘All Dutch’ finale wordt steeds groter!

Christiaan Kist beleeft een droomdebuut op het wereldkampioenschap darten van de BDO dat wordt gespeeld in de Lakeside Country Club in Frimley Green. Kist blijft verbazen, en niemand had verwacht dat hij zo ver zou komen in dit toernooi, hijzelf nog het allerminst. Maar hij kan de druk aan, zo bleek ook gisterenavond weer. Kist speelde tegen Alan ‘Chuck’ Norris en veegde de dartsvloer met hem aan door hem met 5-1 te verslaan. Kist staat in de halve finale – die vanavond wordt gespeeld – tegenover Ted Hankey.

Ted Hankey speelde tegen Martin Atkins en won van hem met dezelfde cijfers als Kist, want ook in die wedstrijd werd het 5-1. Hankey had in zijn vorige partij veel geluk omdat Scott Waites zijn avond niet had, maar in deze wedstrijd was hij gewoon duidelijk sterker. De halve finale tussen Kist en Hankey belooft een topwedstrijd te worden!

Anastasia Dobromyslova Wereldkampioene bij de Dames

De avond begon in de Lakeside Country Club met de finale in de strijd om de wereldtitel voor vrouwen. De als eerste geplaatste Deta Hedman speelde tegen de Russische Anastasia Dobromyslova. De van oorsprong Russische won, en dat na een hevige rel waar de Russische het middelpunt van vormde. Op de BDO-site was de avond voor de finale een stuk gepubliceerd dat volstond met verdenkingen over ‘vals spelen’ en andere onaardigheden over haar persoon, hetgeen een storm van protesten en heftige spanning teweegbracht in Frimley Green. Anastasia’s spel is daardoor niet beïnvloed. Er werden drie sets gespeeld, Dobromyslova won met 2-1 en mag zich de nieuwe wereldkampioene noemen.

Halve Finale Christiaan Kist – Ted Hankey – 15.00 uur

Kist mag het spits afbijten in de eerste halve finale van het Lakeside 2012 en is favoriet om de wedstrijd te winnen. Unibet noteert 1,67 voor Kist als winnaar, en voor Ted Hankey, de eeuwige underdog, noteren ze 2,10. Kist heeft vooral indruk gemaakt door zijn scherpe spel en hoge gemiddelde, en is met recht favoriet om de finale te halen.

Halve Finale Wesley Harms – Tony O’Shea – 18.00

In de halve finale van vanavond staan Wesley Harms en Tony O’Shea tegenover elkaar. Er wordt gespeeld om wie het eerst zes sets heeft gewonnen. Wij denken dat het 6-2 wordt in het voordeel van Harms en zetten in op deze stand bij Unibet die 25,00 noteert voor deze uitslag.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top