Ga naar hoofdinhoud

Christiaan Kist door op Lakeside 2014: Jan Dekker – Van de Pas vandaag

Lakeside darts 2014 – darten BDO. Christian Kist heeft zich geplaatst voor de eerste ronde van de Lakeside. De wereldkampioen darts van 2012 speelde tegen de Japanner Hiroaki Shimizu die hij nipt versloeg met 3-2. De Japanner leek op weg naar de overwinning toen hij met 2-1 voor kwam te staan. Kist kwam echter terug en pakte de volgende sets zonder veel tegenstand. Dinsdag speelt Kist zijn eerste ronde tegen James Wilson, die als tweede is geplaatst voor het Lakeside BDO WK darts.

Rick Hofstra gaat door op Lakeside

Ook de Friese darter Rick Hofstra is een ronde verder gekomen, ten koste van Remco van Eijden. Hofstra speelde zeer overtuigend, gunde zijn landgenoot geen enkele leg en zijn dubbels liepen als een stoomtrein. Hofstra kon de wedstrijd naar zich toetrekken met een klassieke finish op de bulls-eye.

Meulenkamp en dames eruit

Ron Meulenkamp speelde tegen Gary Robson. De Engelsman kon met 3-2 een nipte ontsnapping naar de tweede ronde binnenhalen.

Voor de beide dames die op Lakeside in actie kwamen zit het toernooi er eveneens al op. Karin Krappen speelde tegen de heersende Russische wereldkampioene darts Anastasia Dobromislova die met 2-1 won. Rilana Erades verloor met 0-2 van de Engelse Fallon Sherrock.

Twee van de zes Nederlanders die gisteren speelde zijn een ronde verder. Vandaag komt Jeroen Geerdink namens Nederland in actie bij de mannen voor zijn voorronde tegen Dave Prins. Jan Dekker en Benito van de Pas treffen elkaar in hun eerste ronde-wedstrijd van het BDO darts toernooi. Namens België speelt Geert de Vos.

Lakeside 2014 programma BDO Darts

maandag 6 januari 2014
14.00 – Darryl Fitton (Engeland) v Tony Eccles (Engeland)
15.00 – Karel Sedlacek (Tsjechië) v Paul Hogan (Engeland) (voorronde)
16.00 – Jan Dekker (Nederland) v Benito van de Pas (Nederland)
18.00 – Julie Gore (Wales) v Rachna David (Noorwegen)
18.00 – Jeroen Geerdink (Nederland) v Dave Prins (Engeland) (voorronde)
20.00 – Geert de Vos (België) v Madars Razma (Letland)
20.30 – Ross Montgomery (Schotland) v Michael Meaney (Ierland)

Jan Dekker – Benito van der Pas

Jan Dekker haalde een goed jaar geleden de kwartfinale van de World Darts Masters en daar was hijzelf toen behoorlijk verbaasd over omdat hij maanden had zitten studeren en amper een dartspijltje had aangeraakt. Afgelopen jaar won hij de PDC Challenge Tour England, de BDO International Open en de Luxembourg Open Darts. Dekker speelt vandaag tegen Benito van de Pas.

Benito ‘Big Ben’ van de Pas was in 2013 een winnaar van de PDC Challenge Tour England, en niet al te lang geleden haalde hij de kwartfinales van het Zuiderduin Masters Darts. Twee jaar terug vloog hij er in de eerste ronde van het Lakeside dartstoernooi tegen Alan ‘Chuck’ Norris uit en afgelopen jaar was het Darryll Fitton die hem de doorgang naar de tweede ronde darten versperde.

Wedden op BDO Darts Lakeside 2014

Bij 888sport is Jan Dekker favoriet om de wedstrijd te winnen. Dekker noteert 1,53 en van de Pas 2,40.
Ook de eerste wedstrijd van de dag waarin Darryl Fitton en Tony Eccles tegen elkaar spelen, wordt de moeite van het kijken en live inzetten waard. Fitton noteert 1,40 voor de wedstrijdzege en Eccles 2,70. Wij denken dat Fitton met 3-2 wint en daarvoor noteert 888sport 4,50.

Live stream kijken naar Lakeside 2014

Live kijken? Dat kan op Eurosportplayer.nl waar het hele BDO WK Darts live wordt uitgezonden!

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top