Ga naar hoofdinhoud

BDO WK Darts Lakeside: Christiaan Kist bereikt kwartfinale

BDO – WK Darts 2012. Christiaan Kist heeft gisterenavond als tweede Nederlander de kwartfinales van het wereldkampioenschap darten gehaald dat in Frimley Green in Engeland wordt gespeeld. Hij versloeg de Belg Geert de Vos.

Hij is hiermee, naast Wesley Harms, de tweede Nederlanders die de kwartfinales van het BDO Wereldkampioenschap darts heeft bereikt. Harms verzekerde zich op dinsdag al van een plaatsje na zijn overwinning op Robbie Green.

In de partij tegen De Vos pakte Christiaan Kist meteen de eerste set, maar haperde hij bij zijn dubbels in de volgende twee waardoor de Belg met 2-1 voor kwam te staan. Kist hervond zijn concentratie echter en won daarna drie sets achter elkaar en daarmee won hij de wedstrijd in 2-4. Het niveau dat beide debutanten aan de dag legden was hoog en van Geerst de Vos gaan we zeker nog meer horen de komende jaren. Maar Christiaan Kist heeft de kwartfinales bereikt.

Willy van de Wiel mocht het spits afbijten op de laatste avond van de tweede ronde van het Lakeside darts en speelde tegen Martin Atkins die meteen goed op dreef was en de eerste drie sets al in zijn zak had voordat van de Wiel een beetje op gang kwam. ‘Free Willy’ claimde de vierde set, maar daar zou het bij blijven. De Engelsman Atkins pakte de laatste set en de wedstrijd met 4-1.

Ted Hankey had het een stuk moeilijker tegen Scott Waites die meteen het initiatief nam maar de eerste set moest hij toch aan Hankey laten. Waites won de tweede en derde set en ook de vijfde, maar Hankey kon hem van de zege houden door de laatste twee op rij te winnen. Ted Hankey treft Martin Atkins in de kwartfinales.

Dean Winstanley heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken op deze editie van het Lakeside. De finalist van afgelopen jaar struikelde over Alan Norris die terugkwam van een 1-3 achterstand en weet Winstanley uit evenwicht te brengen om vervolgens de winst te pakken. Norris speelt zijn kwartfinale tegen Christiaan Kist.

  • Martin Atkins – Willy van De Wiel 4-1
  • Scott Waites – Ted Hankey 3-4
  • Geert de Vos – Christiaan Kist 2-4
  • Dean Winstanley – Alan Norris 3-4

Vandaag worden de halve finales voor de dames en de kwartfinales voor de heren gespeeld op het Lakeside dartstoernooi. Inzetten kan uiteraard weer bij Unibet:

  • 18:00 – Deta Hedman 1,33 – Lorraine Farlam 3,15
  • 18:45 – Trina Gulliver 1,87 – Anastasia Dobromyslova 1,87
  • 19:30 – Wesley Harms 1,75 – Jennings 2,00
  • 20:45 – Martin Adams 1,42 – Tony O’Shea 2,75
  • 19:00 – Ted Hankey 1,45 – Martin Atkins 2,65
  • 19:00 – Christiaan Kist 1,60 – Norris, A 2,25
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top