Ga naar hoofdinhoud

BDO WK Darts: Christiaan Kist treft Tony O’Shea in finale Lakeside

Christiaan Kist staat in de finale van het BDO WK Darts Lakeside na een pracht van een overwinning op Ted Hankey. Lang leek het erop dat Hankey de overwinning zou claimen toen hij met 5-3 kwam voor te staan. Maar Kist vocht zich terug, en vocht door tot het einde.

Terugkomen van een 5-3 achterstand en vervolgens de wedstrijd winnen is een geweldige prestatie als je voor het eerst op een WK staat te spelen. De 25-jarige darter uit Twente pakte de laatste leg doordat Hankey zijn matchdart miste. Kist staat daardoor vandaag in de finale tegen Tony O’Shea.

Ted Hankey liet na de halve finale tegen Kist laten weten dat dit zijn laatste wedstrijd in de BDO was. Hij werd twee keer wereldkampioen bij de DBO. Phil Taylor, die net als Hankey uit Stoke-on-Trent komt, probeerde hem al vakerover te halen om naar de PDC te komen. Vanwege al het gedoe bij de BDO – zoals een contract dat Hankey weigerde te tekenen omdat het zijn vrijheid zou beknotten – maakte hij meteen na de wedstrijd bekend dat hij het zat is en vertrekt naar de concurrent. Als we de rel rondom Anastasia Dobromyslova daarbij in beschouwing nemen, kunnen we concluderen dat het behoorlijk rommelt in de BDO en we er rekening mee moeten houden dat er meer darters zullen overstappen.

Harms haalt finale net niet

Tony O’Shea won de andere halve finale waarin hij speelde tegen de andere overgebleven Nederlander van dit toernooi, Wesley Harms. O’Shea won de spannende match waarin de mannen vrijwel de hele tijd gelijk opgingen uiteindelijk met 6-5. In de laatste leg liet Harms zijn kansen liggen om de stand weer gelijk te zetten, en daarmee was zijn toernooi voorbij en hebben we geen ‘All Dutch’ finale.
Droomfinale voor Christiaan Kist

Toen Christiaan Kist zich kwalificeerde voor het wereldkampioenschap darts van de BDO had niemand verwacht dat hij de finale zou bereiken, en hij zelf ook niet zoals uit zijn woorden bleek na afloop van de wedstrijd. “Ik kan gewoon geen woorden vinden om te zeggen hoe ik me voel. Het is een verrassing, Ik kan het niet geloven. Ik geef nooit op, ik blijf gewoon maar verder en verder komen.”

Het enige dat Christiaan Kist nog rest op dit BDO WK is om de finale nu ook te winnen. De man die hij moet verslaan heet Tony O’ Shea. Christiaan Kist, ‘Lipstick’, is favoriet bij de bookmakers, en dat zegt veel over de indruk die hij heeft gemaakt, ook bij de grootetse kenners van de dartssport!

Tony O’Shea is met zijn vijftig jaar een van de oudgedienden van de Britse dartswereld. Twee jaar geleden, in 2010, was hij zelfs de beste speler van de wereld volgens de BDO- ranglijsten. Maar wereldkampioen werd hij nog nooit.

Finale BDO WK Darts in Lakeside

  • 18.45 – Tony O’Shea 2,05 – Christiaan Kist 1,80

Wedden op een negendarter kan ook: als het een van de spelers lukt in de finale om er een te gooien, betaalt Unibet je 25,00 keer je inzet uit!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top