Ga naar hoofdinhoud

BDO WK Darts 2015 speelschema halve finales: Martin Adams vs Glen Durrant

BDO WK Darts 2015 – programma halve finales.Het BDO WK Darts 2015, ook wel Lakeside genoemd, nadert dit weekeinde zijn ontknoping. Vier mannen resteren en van hen is Martin Adams de meest ervaren en succesvolle darter. Hij speelt zaterdag te Frimley Green in de avondsessie tegen Glen Durrant.
Zie onder de uitslagen van vrijdag

Verslag kwartfinales BDO WK Darts 2015

Martin Adams bemachtigde een plek bij de laatste vier door zijn 1-5 zege op Ross Montgomery: 0-3, 1-3, 3-2, 2-3, 1-3, 1-3. In de eerste en tweede sets was “Wolfie” niet bij te houden door Ross “The Boss”, die sowieso niet zijn piek van donderdag kon evenaren. Wolfie won enkele legs via veertien- en vijftiendarters en toonde zijn klassen door onder meer 101 en 106 uit te gooien.

In de derde en vierde set zat het publiek in Lakeside smullend op het puntje van zijn stoel. Montgomery leek zijn zenuwen onder bedwang te hebben en piekte in de derde leg van de vierde set met een elfdarter, slechts twee pijlen meer dan het hoogst mogelijke in een leg.

Wolfie werd opgezweept en schroefde zijn checkoutpercentage op dankzij onder meer twee twaalfdarters in de vijfde set en een uitgooi van 118 om op 1-0 in legs te komen in de zesde. Uiteindelijk kwam Adams uit op een gemiddelde van 93,8 per drie pijlen. Montgomery uit Schotland was in de achtste finale nog goed voor 97, maar dook vrijdag zelfs onder de negentig.

Uitslagen BDO WK Darts 2015

Vrijdag 9 januari 2015
Brian Dawson – Scott Mitchell 2-5
Ross Montgomery – Martin Adams 1-5
Robbie Green – Jeff Smith 1-5
Darryl Fitton – Glenn Durant 2-5

Halve finale Lakeside WK darts 2015

Van de vier halve finalisten is Adams met ruime voorsprong de meest doorgewinterde prof. De drievoudig winnaar van het BDO WK doet vanaf 1994 jaarlijks mee aan Lakeside terwijl de andere drie samen niet verder komen dan zes deelnames.

Wie Durrant in de eerdere rondes aan het werk zag, zou vermoeden dat de 44-jarige “Duzza” ook al menigmaal ver is gekomen op Lakeside. De als zevende geplaatste Engelsman toverde al zestien 180’s uit de hoge hoed en heeft tot nu toe het hoogste toernooigemiddelde bereikt (96,5 over drie partijen). Het is echter pas de tweede deelname van Durrant.

Drie keer eerder darten deze heren tegen elkaar en Adams leidt de score met 2-1.

Programma halve finale WK Darts 2015 BDO

Zaterdag 10 januari, start 15:00 uur, best of 11 sets

15:30 uur Jeff Smith – Scott Mitchell
Na 19:30 Glen Durrant – Martin Adams

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top