Ga naar hoofdinhoud

BDO lakeside darts: Wesley Harms en Tamara Schuur

BDO Lakeside World Championships darts 2014. Vandaag is het zover – de Lakeside gaat van start, het beroemdste dartstoernooi ter wereld, wat ook meteen het WK is van die andere dartersbond, de BDO. Acht Nederlandse mannen en vijf Nederlandse vrouwen strijden mee om de wereldtitel en de eeuwige roem in de Lakeside Country Club in Frimley Green in het Engelse Surrey Green.

De beroemde Lakeside Country Club is vandaag het toneel voor wedstrijden uit de eerste ronde in de competitie voor de mannen en vrouwen. Ook worden er steeds een of meerdere voorrondes gespeeld tijdens die eerste ronde, en de winnaars spelen later tegen een kandidaat die zich rechtstreeks hebben geplaatst voor ronde één.

Tamara Schuur – Trina Gulliver

De mannen en vrouwen die zich direct voor de eerste ronde hebben geplaatst, hopen natuurlijk dat ze niet meteen de eerste ronde worden uitgeschakeld – wat Christian Kist afgelopen jaar overkwam en ook drievoudig Lakeside-kampioen Martin Adams, de grote favoriet die meteen in zijn eerste partij onderuit ging tegen onze eigen Jimmy Hendriks.

De dames mogen het spits afbijten in de eerste wedstrijd van de Lakeside, die vanmiddag wordt gespeeld. De Nederlandse Tamara Schuur neemt het daarin op tegen de tienvoudig wereldkampioene bij de dames, Trina Gulliver.

Scott Waites – Alan Norris

Daarna is de beurt natuurlijk aan de wereldkampioen van afgelopen jaar, Scott Waites. Hij speelt zijn eerste partij op dit wereldkampioenschap tegen Alan Norris waarin hij zijn eerste poging mag doen om de Lakeside Trophy in zijn bezit te houden. Martin Adams speelt in de derde partij van de zaterdagmiddag tegen qualifier David Cameron uit Canada.

Wesley Harms vs Paul Jennings

In de laatste partij van de middag neemt Wesley Harms het op tegen de Engelsman Paul Jennings. Ze troffen elkaar drie keer eerder in wedstrijden en Jennings was twee keer de sterkste. Beide keren in 2011: tijdens de Swiss en de Welsh open, dus alweer even terug. Afgelopen jaar stonden ze op het BDO-WK in de kwartfinale en toen won Harms met 5-3.

Jeffrey de Graaf – Martin Atkins

In het avondprogramma worden er eerst twee voorrondes gespeeld en daarna mag Jeffrey de Graaf in zijn eerste ronde proberen om Martin Atkins naar huis te sturen. In de laatste partij van de avond is het woord weer aan de dames. De Engelse Rachel Brooks speelt tegen de Deense Ann Louise Peters.

BDO Lakeside wedstrijdschema

Eerste ronde en voorrondes – Middagsessie
13.00 – Trina Gulliver (Engeland) v Tamara Schuur (Nederland)
14.00 – Scott Waites (Engeland) v Alan Norris (Engeland)
15.00 – David Cameron (Canada) v Martin Adams (Engeland) (voorronde)
16.00 – Wesley Harms (Nederland) v Paul Jennings (Engeland)

Avondsessie vanaf 20.00 uur
Madars Razma (Letland) v John Michael (Griekenland) (voorronde)
Harley Kemp (Australië) v Michael Meaney (Ierland) (voorronde)
Jeffrey de Graaf (Nederland) v Martin Atkins (Engeland)
Rachel Brooks (Engeland) v Ann Louise Peters (Denemarken)

Wedden op Lakeside darts 2014

Wedden op darts? Wat gaan vandaag de Nederlanders doen op het WK Darts? 888sport heeft mooie weddenschappen voor de Lakeside staan én ze voorspellen goede zaken voor de Nederlanders op de eerste dag van het WK van de BDO. Wesley Harms noteert 1,40 en is daarmee favoriet tegen Paul Jennings die 2,80 heeft staan. Ook Jeffrey de Graaf heeft kansen volgens 888sport die 1,67 noteert voor zijn eerste Lakeside-overwinning. Tegenstander Martin Atkins noteert 2,10.
Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top