Ga naar hoofdinhoud

BDO Lakeside darts 2014: hoge verwachting voor Wesley Harms

BDO Lakeside World Championships darts 2014. De Lakeside gaat zaterdag van start en dit jaar doen er weer heel veel Nederlanders mee: Acht mannen en vijf vrouwen. Vooral van Wesley Harms wordt veel verwacht. Maar ook Jan Dekker en de kampioen van twee jaar terug, Christian Kist, zijn van de partij en kunnen voor een verrassing zorgen. Bij de vrouwen wordt Aileen de graaf tot de favorieten gerekend. De Lakeside begint op zaterdag 4 januari en de finale voor de heren wordt op zondag 12 januari gespeeld. De finale bij de dames wordt op zaterdagavond 11 januari gespeeld.

Wesley Harms officieel WDF wereldkampioen

Het WK Darts van de BDO wordt zoals vanouds gespeeld in de Lakeside Country Club in Frimley Green in het Engelse Surrey Green. Afgelopen jaar kwam Wesley Harms tot de halve finale waarin hij verloor van Tony O’Shea. In de finale speelde O’Shea tegen Scott Waites die de wereldtitel opeiste na een 7-1 overwinning. Wesley Harms werd later in 2013 overigens wel wereldkampioen bij de WDF, en dat is het ‘officiële WK’, zoals de WDF zelf zegt, maar de Lakeside en het PDC-WK staan gewoon hoger aangeschreven.

Christian Kist niet constant

Christian Kist won de titel in 2012 maar afgelopen jaar bleef hij al steken in de eerste ronde. De afgelopen jaren speelde Kist weinig constant, maar hij heeft wel Engelse les gehad. Mocht ‘Lipstick’ voor de tweede keer wereldkampioen worden bij de BDO, dan kan hij gewoon de pers te woord staan.

Er doen acht Nederlandse darters mee bij de heren en dit jaar wordt Nederland bij de dames zelfs door vijf dartsters vertegenwoordigd. Bij de dames doen mee: Aileen de Graaf, Rilana Erades, Karin Krappen, Tamara Schuur en Sharon Prins. Prins kwam afgelopen jaar tot de halve finale en de Graaf was in de finale van de Zuiderduin Masters te sterk voor wereldkampioene Anastasia Dobromyslova.

8 Nederlanders op Lakeside

Bij de heren doen acht Nederlanders een poging om de Lakeside Trophy te bemachtigen, de meest legendarische dartstrofee van allemaal. Wesley Harms, die vorig jaar tot de halve finales kwam en Jan Dekker die in 2013 de kwartfinales haalde. Dit jaar speelt Dekker jaar in zijn eerste partij tegen Benito van de Pas. Ook Christian Kist, Ron Meulenkamp, Remco van Eijden, Jeffrey de Graaf en Jeroen Geerdink doen mee namens Nederland.

Wesley Harms speelt meteen op de eerste middag tegen Paul Jennings uit Engeland. De middag gaat van start met een wedstrijd tussen de dames Trina Gulliver en Tamara Schuur. ’s Avonds speelt Jeffrey de Graaf tegen Martin Atkins.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top