Ga naar hoofdinhoud

BDO Lakeside Darts 2013: Wesley Harms naar halve finale

BDO Lakeside WK Darts 2013. Wesley Harms is door naar de halve finales van het BDO WK Darts in Frimley Green. Sharon Prins had minder geluk in haar halve finale en is uitgeschakeld op de Lakeside. Vanavond speelt Jan Dekker zijn kwartfinale tegen Richie George.

Sharon Prins speelde tegen Lisa Ashton die net een maatje te groot was voor de Zoetermeerse die dit jaar debuteert op de Lakeside. Er werd gespeeld om ‘Best of 3 sets’ en het werd 0-2 en beide sets gingen met 0-3 naar Lisa Ashton. Prins komt terecht op de derde plaats van dit WK Darts voor vrouwen. Lisa Ashton staat di weekend voor het eerst in haar leven in de finale van het Lakeside. Wie haar tegenstander wordt zal vanavond worden uitgemaakt in de tweede halve finale tussen Gulliver en Dobromyslova.

Fitton geen kans tegen Harms

Darryl Fitton kon niet op tegen Wesley Harms. The Dazzler moest het afleggen tegen Sparky. Het werd 2-5 in sets (2-3, 3-1, 2-3, 3-2, 0-3, 1-3, 2-3). Voor Wesley Harms, die als achtste was geplaatst, liepen vooral zijn dubbels goed in de kwartfinalepartij tegen de 50-jarige Fitton. Die laatste gooide op zijn beurt wel de hoogste uitgooi: een 180. In totaal gooide Fitton er acht en Harms raakte zes keer de 180.

Tony O’Shea ook naar halve finale

Ook Tony O’Shea deed weer een stapje richting zijn zoveelste finale. The Silverback versloeg Robbie Green met 3-5. In sets werd het 3-2, 2-3, 1-3, 1-3, 3-1, 1-3, 3-1 en 0-3. Tony O’Shea speelde afgelopen jaar in de Lakeside finale tegen Kist en verloor. Elke finale die de 51-jarige O’Shea op het BDO WK heeft behaald verloor hij en daar wil hij dit jaar verandering in brengen met zijn eerste wereldtitel. Dan moet hij eerst langs Wesley Harms zien te komen in de halve finale die op zaterdag wordt gespeeld – een herhaling van de van een jaar geleden. Harms trok toen aan het kortste eind en wil daar dit jaar op zijn beurt verandering in brengen.

Vandaag worden de andere Lakeside Darts kwartfinales bij de heren en de laatste halve finale bij de dames gespeeld. Bij de dames spelen de twee vrouwen tegen elkaar die waarschijnlijk de twee beste dartsvrouwen ter wereld zijn: de Russische Anastasia Dobromyslova, die tevens verdedigend wereldkampioene is, neemt het op tegen de negenvoudige wereldtitelhoudster Trina Gulliver. Richie George staat vanavond in de kwartfinale tegen Jan Dekker en Paul Jennings neemt het op tegen de titelfavoriet Scott Waites.

Jan Dekker vs Richie George

Dat Dekker tot de kwartfinales is gekomen moet hemzelf het meest verbazen. Het darten staat voor hem op dit moment op een laag pitje, omdat zijn studie op dit moment enorm veel tijd in beslag neemt, maar won afgelopen jaar nog wel even de British Classic. Richie George groeide op met Darts omdat zijn pa een heel bekende darter was – en toch speelt hij pas sinds 2011 in de BDO. Hij staat nu vijftiende op de BDO-ranglijst en zijn ster is dan ook rijzende. Door de weeks runt hij zijn eigen adviesbureautje dat advies geeft over hoe je moet omgaan met agressief gedrag en dan met name binnen de geestelijke gezondheidszorg. In de andere darts kwartfinale neemt Scott Waites het op tegen Paul Jennings, die eerder door de pa van Richie George als gevaarlijke outsider werd bestempeld.

Programma BDO Lakeside Darts 2013 11 januari

  • Richie George (Eng) – Jan Dekker (Ned)
  • Paul Jennings (Eng) – Scott Waites (Eng)
  • Trina Gulliver (Eng) – Anastasia Dobromyslova (Rus)
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top