Ga naar hoofdinhoud

BDO Lakeside Darts 2013: Kist uitgeschakeld en vandaag Wesley Harms

BDO Lakeside Darts 2013. Christian Kist en Benito van de Pas zijn gisteren uitgeschakeld op de Lakeside en vandaag staan er maar liefst vijf Nederlanders aan de oche, waaronder Wesley Harms, die een gooi zullen doen naar de titel.

Christian Kist, de wereldkampioen van afgelopen jaar, is uitgeschakeld op het WK Darts van de BDO. Hij trof de als vijfde geplaatste Robbie Green als eerste tegenstander op de Lakeside en kon het niet bolwerken. Green won met 3-1.

Op de openingsmiddag werden er vier partijen gespeeld. Christan Kist werd dus uitgeschakeld in de eerste ronde en kan zijn titel van afgelopen jaar niet verder verdedigen. De Ierse darter Jason Cullen verraste door Martin Atkins te verslaan met 3-1. Garry Thompson versloeg Gary Robson met 3-1 en Richie George stuurde Dave Prins naar huis middels een 3-2 overwinning.

Ook voor Benito van de Pas zit het erop in Fimley Green. Hij verloor in de avondsessie met 3-2 van Darryl Fitton, in een spannende partij die uitliep in een beslisser. Alan Norris versloeg Wayne Warren met 3-1 en de verliezende finalist van afgelopen jaar, Tony O’Shea, is doornaar de achtste finale na een whitewash op voormalig wereldkampioen John Walton. Bij de dames werd de eerst van vier kwartfinales gespeeld en daarin boekte Lisa Ashton, haar plek in de halve finale. Ze versloeg titelfavoriet Deta Hedman met 2-0.

Vandaag staan er opnieuw acht wedstrijden op het programma en het word een beetje een Nederlandse avond: Jimmy Hendriks, Jan Dekker, Jeffrey de Graaf en Wesley Harms spelen hun eerste wedstrijd bij de mannen en Sharon Prins speelt in de kwartfinale van de vrouwen.

De dag begint met Stephen Bunting tegen James Wilson. Bunting de man die als eerste is geplaatst op grond van zijn prestaties op diverse toernooien die het afgelopen jaar werden gespeeld. In zijn eerste wedstrijd neemt hij het op tegen James Wilson.

Een van de andere grote favorieten, drievoudig wereldkampioen Martin Adams komt vanavond in actie tegen onze eigen Jimmy Hendriks. Adams won de Lakeside in 2007, 2010 en 2011, en is dit jaar van plan om ‘zijn’ titel terug te winnen nadat hij afgelopen jaar onverwachts werd uitgeschakeld en de titel naar outsider Christian Kist zag gaan. Dit jaar kan Jimmy Hendriks ervoor zorgen dat Adams vroegtijdig naar huis mag.

Net als bij de PDC worden er ook bij de BDO Nederlanders tegen elkaar geloot. Jan Dekker speelt tegen Jeffrey de Graaf. Dekker was twee jaar geleden finalist en afgelopen jaar was hij als zesde geplaatst en vloog hij er in de eerste ronde uit tegen Christian Kist.

Daarna is het de beurt aan de dames en vanavond staan er twee kwartfinales op het programma. In de eerste daarvan speelt Sharon Prins uit Zoetermeer tegen de Duitse Irina Armstrong die ze al enkele malen eerder trif bij wedstrijden. “Ik heb nog niet van haar gewonnen maar daar gaat in januari verandering in komen,” verzekerde Prins in een interview.

In de laatste wedstrijd van de avond speelt Wesley Harms tegen de Noorse darter Rune David. Vorig jaar kwam Harms tot de halve finale en dit jaar bewees hij nog steeds eerder sterk te spelen en daarmee is Harms een van de gevaarlijke jonge Nederlandse dartstalenten die kans maakt op de titel.

De Belg Geert de Vos en de Nederlander Willy van de Wiel komen morgen aan bod wanneer de laatste drie wedstrijden uit de eerste ronde worden gespeeld. Kijken doe je bij de BBC en wedden bij Unibet. De bookmakers van Unibet hebben tijdens de Lakeside-wedstrijden weer tal van scherpe weddenschappen klaar staan met superscherpe noteringen.

Programma Lakeside 6 januari eerste ronde heren:

  • 15.00 uur Stephen Bunting (ENG) – James Wilson (ENG)
  • 16.00 uur Steve Douglas (ENG) – Gary Stone (SCHOT)
  • 17.00 uur Martin Adams (ENG) – Jimmy Hendriks (NL)
  • 18.00 uur Scott Mitchell (ENG) – Mark Barilli (SCHOT)
  • 19.30 uur Irina Armstrong (DUI) – Sharon Prins (NL)
  • 20.30 uur Jan Dekker (NL) – Jeffrey de Graaf (NL)
  • 21.30 uur Wesley Harms (NL) – Rune David (NOR)

Programma Lakeside 6 januari kwartfinale dames:

  • 20.30 uur Anastasia Dobromyslova (RUS) – Lorraine Farlam (ENG)
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top