Ga naar hoofdinhoud

BDO Dutch Open Darts 2013: Andy Fordham come back en O’Shea verdedigt titel

BDO Dutch Open Darts 2013. Vandaag begint de 35e Dutch Open Darts! Voor Nederland doen mee Jan Dekker, Joey ten Berge, Willy van de Wiel, Christiaan Kist en natuurlijk Wesley Harms maar ook zijn er grote internationale darters te bewonderen zoals BDO-wereldkampioen Scott Waites, titelverdediger Tony O’Shea en de belangrijke kanshebber Darryl Fitton.

Bij de dames zijn Anastasia Dobromyslova, Trina Gulliver en natuurlijk Sharon Prins onder de deelneemsters want ook dames zijn welkom op de Dutch Open Darts. Het Dutch Open Darts 2013 wordt gehouden in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven en duurt tot en met zondag.

Afgelopen jaar is een enorm succes geweest voor het Nederlandse darten en dat is meteen terug te zien in het aantal inschrijvingen dat dit belangrijkste Nederlandse dartstoernooi heeft ontvangen. Dit jaar zijn er maar liefst 3.568 inschrijvingen voor de Dutch Open Darts en daaronder heel veel nieuwe inschrijvingen, zo’n 200 meer dan een jaar geleden. Vanaf vrijdag wordt er gestreden om de finale te bereiken die op zondag 3 februari wordt gespeeld.

Titelverdediger Tony O’Shea krijgt te maken met een sterk veld van Nederlandse deelnemers en mogelijk is er dan een herhaling van de halve finale van het BDO WK Darts want Wesley Harms is van plan zijn gram te halen voor de gemiste finale van eerder deze maand. Maar ook Scott Waites, de kampioen van de Lakeside is van de partij en natuurlijk de winnaar van afgelopen jaar, Christaan Kist en hij heeft iets goed te maken na zijn uitschakeling in de eerste ronde van het WK. Maar ook zijn bijvoorbeeld Dean Winstanley, Robbie Green en Garry Thompson onder de deelnemers te vinden.
Come-back van Andy Fordham

Ook bijzonder is dat Andy Fordham de Dutch Open Darts 2013 heeft uitgekozen om zijn come-back te maken. Fordham was een van de meest opvallende darters van het BDO-circuit met veel fans maar de afgelopen jaren kwam hij niet in actie vanwege een slopende ziekte. Maar de ‘Viking’ is terug en hoopt opnieuw zijn naam te vestigen in de wereld van het internationale darten.

Ook wereldkampioene Anastasia Dobromyslova is van de partij net als Trina Gulliver. Deze grootsten van het dames darten nemen het op tegen de Zoetermeerse Sharon Prins die hoopt deze mooie Nederlandse titel in de wacht te slepen. Daarnaast wordt er ook een jeugdtoernooi en een dubbeltoernooi gespeeld en op zondag is er een Meet&Greet waar je na inschrijving de hand mag schudden van de grootste darters van de BDO.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top