HomeBookmaker ReviewsBetway

Betway Sports

Betway is een van de grotere aanbieders van online weddenschappen. In 2006 ging Betway van start, opererend vanaf Malta, maar inmiddels zijn er ook kantoren in London, Zuid-Afrika en Australië. En bij dartsliefhebbers is het bedrijf inmiddels bekend als sponsor van de Betway Premier League Darts.

Ga aan de slag

De website van bookmaker Betway is een tikje aan de drukke kant maar toch is het simpel om je weg te vinden. Dat komt door de indeling: de belangrijkste onderdelen vind je in het hoofdmenu bovenin (onder andere sports, in-play, casino, vegas, poker, bingo en ‘plus’ waar je de promoties vindt). Eveneens bovenin is het veld om in te loggen of een account te maken.

Voor nieuwe klanten ligt een startbonus klaar. De hoogte is veranderlijk, dus we kunnen nu geen exact bedrag noemen, maar je kunt wel min of meer rekenen op een verdubbeling van je eerste storting. Het hangt ook af van het land waarin je woont. Geld storten kan op vele manieren. Uiteraard via een credit of debit card, maar ook via Click2Pay, NETeller, Skrill en vele andere systemen.

Bovenaan je scherm schuiven de actuele aanbiedingen voorbij (handig!) en links worden een paar evenementen vermeld die op dat moment hot en trendy zijn. Tijdens een WK voetbal zal dat natuurlijk het WK zijn en tijdens een groot tennistoernooi zal je daar tennis bets vinden. Daaronder staat de volledige lijst met sporten waarop ingezet kan worden, van American Football tot Winter Sports.

Live wedden

In het midden van het scherm staan de noteringen van wedstrijden die al aan de gang zijn. Elke tel kunnen de noteringen veranderen, want ze zijn tenslotte onderhevig aan de huidige stand en de resterende speeltijd. Daar weer onder is plaats voor matches die op het punt van beginnen staan, gefilterd per sport. De indicaties 1, X en 2 moeten je bekend voorkomen. Tenzij je een totale beginner bent in de wereld van sportweddenschappen, weet je wat het betekent: 1 betekent dat je voorspelt dat de thuisspelende partij wint, X dat het een gelijkspel wordt, 2 dat de uitspelende partij wint.

Sporten en markten

Het is heus niet alleen voetbal wat de klok slaat op Betway. In totaal zijn zo’n 30.000 markten actief, uiteraard afhankelijk van de sportkalender. Voetbal, tennis, cricket, rugby en boksen zijn enkele van de meer populaire markten, maar ook darten, snooker en e-sports zijn present.

Het is mogelijk om op een enkele partij in te zetten, maar uiteraard kan ook een accumulator worden opgebouwd met meerdere weddenschappen tegelijk. Ook system bets worden ondersteund. Het verschil tussen een “acca” (accumulator) en system bet, is dat bij de eerste alle onderliggende bets correct moeten zijn. Bij een system bet krijg je ook uitgekeerd als niet alle bets correct bleken (een aanrader!).

Zoals gezegd is live betting (natuurlijk) mogelijk. Ook als een tennispartij of voetbalwedstrijd al is begonnen, kan je nog inzetten. Voorspellen is toch een stukje makkelijker als een club al met 2-0 voor staat of als je een tennisser somber over de baan ziet strompelen.

Betway voorloper in e-sports

En Betway bevindt zich in de voorhoede met wedden op e-sports (elektronische sporten, oftewel games). Wereldwijd worden grote evenementen georganiseerd, waarbij ultrafanatieke gamers het tegen elkaar opnemen via een potje Call of Duty, Hearthstone, Heroes of the Storm of League of Legends. Ook daar kan je dus op inzetten.

Promoties en speciale aanbiedingen

Voor paardenraces garandeert Betway de “Best Odds Guaranteed” regeling. Als je inzet op een race, en de notering wordt tussentijds verhoogd, dan krijgt de gebruiker toch nog die hogere notering toegewezen. Die regel geldt bij het wedden op paarden permanent.

Verder zijn er tijdelijke acties. Bijvoorbeeld dat als je op een bepaalde wedstrijd wedt, en er geen enkele goal valt, je toch je inzet terugkrijgt als bonusgeld. Een soortgelijke troostregeling kan ook zo nu en dan worden toegepast op de verlenging van een wedstrijd. Verliest het door jouw gekozen team in de verlenging, dan krijg je een bonuscompensatie.

Daarnaast kan je punten sparen voor het Betway Plus Loyalty Programme. Hoe meer punten, hoe meer voordelen je tegemoet kan zien.

Mobiele bookmaker

Betway is zowel via desktop als via mobiele apparatuur te gebruiken. In beide gevallen volstaat de website, die snel laadt en je in staat stelt vliegensvlug een bet te plaatsen. Daarnaast is er een app ontwikkeld die compatible is met de iPhone en Android-toestellen.

Support

Het support team van Betway is 24/7 bereikbaar. Telefoon, email, chat: je kiest zelf de methode, en aan de andere kant duikt er een behulpzame medewerker op.

Samenvatting

Het aanbod, de service en het gebruiksgemak van Betway laten eigenlijk niets te wensen over. Zoek je een betrouwbaar platform voor betting waarop alle grote en ook zeer veel kleinere sporten present zijn, dan kan je Betway niet negeren.

De ‘hoogste odds’ garantie voor het wedden op paardenraces vinden wij een mooie feature en het inzetten op e-sports is een echte aanrader voor gamers!

RECENSIEOVERZICHT
Quoteringen
Bonussen
Klantondersteuning
Bookmaker Reviews Betway