HomeBookmaker ReviewsBetfair

Bookmaker Betfair

Online wedkantoor Betfair is groot geworden door hun Betting Exchange, de beurs waarop jij zélf weddenschappen kunt aanbieden. Betfair geeft jou de kans om een bookmaker te zijn en is een van de bekendere namen in de online gokwereld. Naast wedden op sport biedt de goksite ook Casino, Arcade Games en Poker aan. Voor gokken op voetbal hebben ze een aparte sectie. Bookmaker Betfair bestaat sinds 2000 en is geregistreerd op Malta. Dat houdt in dat alle licenties in orde zijn en aan alle voorwaarden wordt voldaan. Het hoofdkantoor zit in London.

Het begon allemaal in 1998 toen Andrew Black het idee van een Betting Exchange kreeg. Hij ontmoette Edward Wray en de samenwerking was een feit. Ze openden al snel de eerste service voor telefonische weddenschappen. Ze wonnen zelfs prijzen voor ‘beste entrepreneurs’. Inmiddels is Betfair wereldwijd de grootste op het gebied van Sports Exchange weddenschappen – een beurs waar vraag en aanbod van bets samenkomen en waar je speelt tegen de andere gebruikers.

Live streams en live wedden

De bookie heeft een app beschikbaar voor Android en iPhone. Je profiteert van gratis live streams van grote evenementen als je een account opent. Live kijken en live wedden is o.a. mogelijk op paardenraces, basketbal, voetbal en tennis. Live streaming voetbal is er voor de Italiaanse Serie A, UEFA Cup, internationale vriendschappelijke wedstrijden, de Portugese Superliga – en vele andere wedstrijden.

Bonussen en promoties

Nieuwe klanten krijgen een gratis weddenschap, zodat je wat kan uitproberen met ‘geld van de bank’. Bookmaker Betfair doet verder niet veel aan promoties en dan is ook eigenlijk niet gek. Ze zijn veruit de beste op het gebied van noteringen. Door ‘vraag en aanbod’ zijn de odds vaak buitengewoon aantrekkelijk een daar kan geen promo tegen op.

Betfair heeft wel een loyaliteitsprogramma: de Betfair Points. Iedere keer als je inzet en commissie betaalt, krijg je punten waardoor je de volgende keer dat je commissie moet betalen korting krijgt. Die wordt volgens een ingenieus systeem uitgerekend, details vind je in de sectie ‘Betfair Charges’. Verder kun je meedoen aan prijsvragen waarmee je reisjes naar wedstrijden kunt winnen.

Speciale weddenschappen

Om te weten op welke sportweddenschappen je kunt inzetten bij Betfair, kijk je in het linker menu: daar vind je alle bets op een rij. Voetbal, wedden op Paardenraces, Basketbal, Cricket, Golf, IJshockey, Motorsport en Tennis. Ook kun je wedden op Darten, Volleybal en Wintersporten zoals schansspringen en biathlon. Bookmaker Betfair heeft ook aandacht voor speciale evenementen, en speciale non sports weddenschappen.

Account aanmaken betalingsmogelijkheden

Het aanmaken van een account bij Betfair is redelijk makkelijk. Houd de code van je Betfair bonus bij de hand (als je die hebt), en maak dan je account aan. Je vult je gegevens in, kiest een gebruikersnaam, een password en een ‘security question’ een vraag waar alleen jij het antwoord op weet en die je in geval van nood nodig hebt, ook als je per telefoon contact opneemt.

Je kunt met creditcards betalen van Visa en MasterCard, en verder via Moneybookers, PayPal, Western Union. Het minimumbedrag dat je op je account moet hebben staan om te kunnen spelen is zo’n 10 euro. Commissie op gewonnen netto bedragen is 5%. Geld storten en opnemen kost je gewoonlijk zo’n 2,5% commissie.
Heb je vragen, dan is de klantenservice van Betfair goed bereikbaar. Binnen twee minuten heb je iemand op de live chat ‘aan de lijn’ en er is ook een goede ‘support page’.

Conclusie

Wil je wedden op sport, maar dan anders… dan is de unieke formule van Betfair wat voor jouw. De bettting exchange is door het vraag en aanbod principe een wervelende markt en de noteringen zijn vaak bijzonder attractief. Door te spelen bij dit online wedkantoor voel je de ervaring van een bookmaker.

RECENSIEOVERZICHT
Quoteringen
Bonussen
Klantondersteuning
Bookmaker Reviews Betfair