Wladimir Klitschko – Mormeck boksen om titel zwaargewicht

Boksen, zwaargewicht: Klitschko – Mormeck. Zaterdagavond, 3 maart om omstreeks 23.00 uur, kunt u genieten van een mooie bokspartij bij de zwaargewichten. Wladimir Klitschko verdedigt tegen Jean-Marc Mormeck zijn titels bij de WBA, IBF en WBO.

Het gevecht vindt plaats in de Duitse Esprit Arena in Düsseldorf en moest eerder (begin december) worden uitgesteld wegens een operatie van Klitschko aan nierstenen.

Wladimir Klitschko (56 zeges waarvan 49 KO, 3 nederlagen) heeft sedert juli 2010 na zijn gevecht tegen David Haye niet meer gevochten, maar de kans dat hij nu zijn titels niet met succes zal verdedigen is uiterst gering. Jean-Marc Mormeck (36 zeges waarvan 22 met KO, 4 verliezen) is klein van stuk, flink ouder en bovendien heeft sinds zijn entree bij de zwaargewichten in 2009 nog geen indrukwekkende overwinningen behaald. Mormeck staat als negende genoteerd in het klassement van de bonden IBF, WBA en WBO.

Wladimir Klitschko, alias ‘Dr. Steel Hammer’, is in het bezit van vier wereldtitels (WBA, IBF, WBO en IBO). De enige titel in het zwaargewicht die hij niet heeft, die van de WBC, is het in bezit van zijn oudere broer Vitali Klitschko. Vitali Klitschko verdedigde deze titel op 18 jl. met succes in een gevecht tegen Dereck Chisora. Deze partij kende vooraf en achteraf wat vervelende momenten.

Jean-Marc Mormeck probeert zaterdag geschiedenis te schrijven door na eerst wereldkampioen in het cruisergewicht te worden ook de titel bij de zwaargewichten te pakken. Slechts twee boksers lukte dit eerder: Evander Holyfield en David Haye.

Geld verdienen met deze wedstrijd kunt u bij bookmaker Unibet. Unibet noteert Wladimir Klitschko als favoriet voor de overwinning. Lukt hem dat met KO? Het levert u 1,11 x uw inzet op bij een juiste voorspelling. Interessanter is de notering voor Mormeck. Maar liefst 21,00 x uw inzet terug indien bij weet te winnen met KO!

Bij Unibet zijn tal van inzetmogelijkheden beschikbaar. Kijkt u eens rond op de site en bepaal uw inzet. Wint Klitschko op punten? De notering is 5,25. De kans dat Mormeck op punten wint wordt haast onmogelijk geacht met een notering van 40,00.

Klitschko – Mormeck wordt zaterdagavond live uitgezonden door RTL 7.